RONDCOM NEX – nagy pontosságú és modularitású mérőeszközök

Alak-, átmérő- és felületmérés közös rendszerben

Modulárisra tervezte az ACCRETECH a RONDCOM NEX termékcsalád új alakmérő eszközeit, amelyek nagy pontossággal és egyszerre mérnek alakot, átmérőt, felületet. Így mérési feladatok széles körére alkalmasak és utólag is felszerelhetők. Az új funkciók, például a sebességbeállító potenciométer és az AutoForceDetector lényegesen hatékonyabbá teszik a mérést.

Az innovatív kialakítású készülékcsalád immár következetesen moduláris, azaz építőelem rendszeren alapul. A vevő sokféle változatból, saját igényei szerint konfigurálhatja a rendszert. Kezdésként manuális változatban is megvásárolható az alaktesztelő, később pedig, amikor magasabb szintű automatizálás az igény, CNC verzióra is átalakítható. Ez magában foglalja a több aszimmetrikus mérési pozícióval rendelkező komplex munkadarabokhoz tartozó CNC menetasztalokat, valamint a nagy tételszámú alkatrészek palettafogóit. Mindez biztonságot ad a befektetésnek és nagyfokú rugalmasságot kínál a jövőbeli mérési feladatokhoz.

Kategóriáján belül a legpontosabban méri a körkörösséget és az egyenességet

A RONDCOM NEX termékcsalád kategóriáján belül a legjobb körkörösségi és egyenességi pontosságot kínálja a (0,02+3,2H/10000) µm és a 0,15 µm (Z300) tartományban. Ezt a légcsapágyas forgóasztalok rendkívül nagy forgási pontossága teszi lehetővé. Szerkezeti felépítésük miatt különösen alacsony karbantartási igényűek és hosszú élettartamúak. A RONDCOM NEX Rs készülékek DIN EN ISO szerinti, nagy pontosságú érdességméréseket is lehetővé tesznek lineáris R és X irányban, valamint forgásirányban a munkadarab kerületén.

„A RONDCOM NEX új univerzális alakvizsgálói jelentik az optimális megoldást a minőségbiztosítás és a termelés jelenlegi, mind nagyobb rugalmasságot elváró követelményei számára. Számos különböző alkalmazás és munkadarab, valamint számos előírt paraméter mérésére használhatók egyetlen felfogással – és mindezt nagy pontossággal” – nyilatkozza Marcus Czabon, az ACCRETECH operatív igazgatója. „A külön-külön mérő eszközökkel ellentétben a vevőknek nem kell kompromisszumot kötniük az alak-, az átmérő- és a felületparaméterek mérési pontosságát illetően. „Alaposan átdolgoztuk az alakmérő eszközök teljes termékcsaládját, hogy még jobban támogassuk vevőinket a hatékonyság, az időmegtakarítás és az automatizálás terén.”

ACCRETECH RONDCOM NEX CNC Positioning table

AutoForceDetector (AFD) – és a kezelőnek kevesebbet kell beavatkoznia

Az újonnan kifejlesztett AutoForceDetector (AFD) tapintófej megkönnyíti a munkát és növeli a hatékonyságot az alaktűrések mérésekor: A mérési irányt és a szükséges mérőerőt automatikusan állítja be, így a kezelőnek kevesebbet kell beavatkoznia. Az automatikus mérőerő igazítás a T-Stylus opcióval a tapintófej vagy a mérőkar cseréje nélkül teszi lehetővé a körkörösség, az érdesség és az opcionális csavarodásmérés folyamatosságát. A szoftveresen vezérelt mérésirány váltással az AFD lehetővé teszi a belső és a külső átmérő automatikus mérését.

A sebesség beállítására szolgáló potenciométer növeli a biztonságot

Az új RONDCOM NEX termékcsalád potenciométert is kínál az alakmérő tengelyeinek haladási sebességének beállítására, ami nagy hatékonysági és biztonsági előnyt jelent mérés közben. A potenciométer eddig elsősorban koordinátamérő gépekből voltak ismertek. Az alakmérő készülékek erre a célra túlvezérlő forgógombbal és reteszelőgombbal rendelkeznek. A forgógomb elforgatásával a kezelő átmenetileg csökkentheti a sebességet, amikor CNC programot indít vagy szűk alkatrészterületeken mér, hogy a mérés biztonságosan elvégezhető legyen, közben pedig ellenőrzi a folyamatot. További biztonsági funkciók akadályozzák meg a véletlen kezelési hibákból vagy hibás beállításokból eredő baleseteket.

A termékcsaládon belül mérőszobában és gyártási környezetben alkalmazható, különböző magasságú Z oszlopokkal rendelkező alakmérő eszközök is kaphatók: 300, 500, 900 mm-es, ugyanazzal a specifikációval a mérési pontosság tekintetében. A készülékek legfeljebb 60 kg súlyú munkadarabokra méretezettek. Az ACCRETECH a készülékeket felhasználóbarát kezelőfelülettel, egyszerű betanítási programozással, kiterjedt mérési és elemzési funkciókkal, valamint adatfeldolgozó funkciókkal rendelkező szoftverrel szállítja.

Kapcsolat:

ACCRETECH (Europe) GmbH